کد خبر:15708
پ

کاهش مراجعات پزشکی مخصوصاً جهت دریافت خدمات سلامت مربوط به ویزیت‌های چاقی، غربالگری سرطان، خطرسنجی بیماری‌های قلبی، مراقبت پره دیابتی و پوکی استخوان، که نگران کننده است .بر لزوم پرکردن شکاف  و در حال حاضر جهت دریافت خدمات سلامت در کشور ایجاد شده است.

به گزارش روزانه نیوز ، دکتر باقر لاریجانی با بیان اینکه افراد دچار عامل‌های خطر بیماری‌های غیرواگیر در همه جای دنیا در معرض خطر بالاتری از ابتلا به درجه شدید کووید-۱۹ هستند، گفت: ارزیابی خطر می‌تواند پیامدهای بهداشتی، اقتصادی و اجتماعی ناشی از این بحران را تقلیل دهد.

وی با اشاره به چالش‌های جدی در بحث ارائه مراقبت بیماری‌های غیرواگیر اظهار کرد: با توجه به شیوع بالای دیابت و استئوپروز در کشور و افزایش تعداد تست‌های تشخیصی، آمارهای مربوط به ابتلا و مرگ‌ومیر در این گروه از بیماران نیز چشمگیر است.

نایب رئیس کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر با سندمیک خواندن ارتباط بین بیماری‌های غیرواگیر و کووید-۱۹ افزود: چالش کووید-۱۹ تاثیر و تاثر در بیماری‌های عفونی و بیماری‌های غیر واگیر را القا می‌کند که تشدیدکننده هم هستند.

لاریجانی افزود: ۶۰ درصد از افرادی که در اثر ابتلا به کووید-۱۹ دچار مرگ می شوند، حداقل از یکی از بیماری‌های غیر واگیر رنج می‌برند.

او همچنین بر لزوم متوقف نشدن جریان ارائه خدمات بیماری‌های غیرواگیر در دوره مواجهه و درگیری با کووید-۱۹ تاکید کرد و افزود: بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته، با چالش‌های جدی در ارائه خدمات بیماری‌های غیر واگیر روبه‌رو هستند.

لاریجانی با بیان اینکه دو دسته بیماری‌های غیر واگیر و واگیر را از هم تفکیک است، گفت: تاثیری که کووید ۱۹ بر کنترل بیماری‌های غیرواگیر گذاشته قابل تامل است. سه چهارم کشورهای دنیا دچار اختلال در ارائه خدمات بیماری‌های غیر واگیر شده‌اند و از آنجا که شاید جهان در چند سال آتی همچنان درگیر بحران بهداشتی ناشی از کووید-۱۹ باشد، لازم است روش‌های ارتباطی جدید همچون استفاده از تله مدیسین و ویزیت‌های غیر حضوری در برنامه کار قرار گیرد.

او با نگران‌کننده خواندن کاهش مراجعات پزشکی مخصوصاً جهت دریافت خدمات سلامت مربوط به ویزیت‌های چاقی، غربالگری سرطان، خطرسنجی بیماری‌های قلبی، مراقبت پره دیابتی و پوکی استخوان، بر لزوم پرکردن شکافی که در حال حاضر جهت دریافت خدمات سلامت در کشور ایجاد شده است، تاکید کرد.

دکتر انسیه نسلی، رییس مرکز تحقیقات دیابت، برنامه‌های این مرکز را به مناسبت روز جهانی دیابت تشریح کرد.

جزییات طرح مدل ارائه خدمت به بیماران پای دیابتی توسط دکتر محمدرضا مهاجری تهرانی، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم، ارائه شد. دکتر ساسان شرقی نیز به ارائه برنامه‌های پژوهشگاه در برگزاری دوره جامع آموزش دیابت به صورت مجازی پرداخت.

با اعلام روابط عمومی پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، اعضای شبکه تحقیقات ملی استئوپروز همچنین در جریان گزارش‌های مربوط به کمپین کشوری استئوپروز، دوره مجازی مدیریت استئوپروز، نظام ثبت استئوپروز و وبینار مجازی استئوپروز توسط اعضای مرکز تحقیقات استئوپروز پژوهشگاه قرار گرفتند./ایسنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید