کد خبر:8994
پ

آکادمی سوئدی نوبل آخر هفته جاری، صد و هفدهمین برنده نوبل ادبیات را طی مراسمی با حضور محدود رسانه‌ها به‌دلیل شیوع ویروس کرونا معرفی خواهد کرد.

به گزارش روزانه نیوز، پس از ماجرای رسوایی اخلاقی در آکادمی سوئد (اعطاکننده جایزه نوبل ادبیات) و لغو مهم‌ترین جایزه دنیای ادبیات در سال ۲۰۱۸، سال گذشته به طور همزمان «اولگا تورکارچوک» نویسنده لهستانی به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۸ و «پیتر هاندکه» نویسنده اتریشی هم در انتخابی جنجال‌برانگیز به عنوان برنده سال ۲۰۱۹ معرفی شد.

انتخاب «هاندکه» برای دریافت این جایزه مهم ادبی واکنش‌های منفی فراوانی را به سبب حمایت‌های پیشین او از «اسلوبودان میلوشویچ»، رئیس‌جمهور سابق صربستان و همچنین انکار نسل‌کشی سربرنیتسا (قتل بیش از هشت‌هزار نفر از ساکنان بوسنیایی شهر مسلمان‌نشین سربرنیتسا) به همراه داشت.

امسال نیز آکادمی سوئد در حالی باید جایزه نوبل ادبیات را اعطا کند که دنیا تحت تاثیر بحران شیوع ویروس کرونا قرار دارد و بر اساس اعلام سایت نوبل، تعداد محدودی از نمایندگان رسانه‌ها مجوز حضور در ساختمان آکادمی سوئد را برای پوشش خبری اعلام برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۰ خواهند داشت و سایرین باید از طریق مجازی این رویداد را دنبال کنند.

امسال نیز همچون سال‌های گذشته نام‌های زیادی برای دریافت مهم‌ترین جایزه دنیای ادبیات مطرح می‌شوند اما تاکنون هیچ چهره‌ای شانس بیشتری در مقایسه با دیگران ندارد.

«بیورن ویمان» دبیر فرهنگی نشریه «داگنز نی‌هتر»، بزرگترین روزنامه سوئد در گفت‌وگویی با خبرگزاری فرانسه درباره نوبل ادبیات گفته است: «اگر آکادمی سوئد می‌دانست چه چیزی برای آن‌ها خوب است، «جامائیکا کینکید» نویسنده کارائیبی- آمریکایی را به عنوان برنده انتخاب می‌کرد که به‌خاطر کاوش در مباحث مربوط به استعمارگرایی، نژادپرستی و مسائل جنسیتی شناخته شده است. «کینکید» و دیدگاه او درباره مسائل سیاسی و اخلاقی گوناگون واقعا ارزش شنیدن و خواندن دارد. آکادمی سوئد می‌تواند برای انتخاب برنده نوبل ۲۰۲۰، برخی از کاندیداهای قدیمی این جایزه را نیز در نظر بگیرد؛ چهره‌هایی چون «پیتر ناداس» مجارستانی، «اسماعیل کاداره» نویسنده مشهور آلبانیایی و «میرچا کارتارسکو» نویسنده اهل کشور رومانی.

از سوی دیگر، «مادلین لوی» منتقد ادبی در روزنامه سوئدی «سونسکا داگبلادت» امیدوار است امسال «جوان دیدیون» نویسنده ۸۵ ساله آمریکایی برنده این جایزه مهم شود.

«آن کارسون» نویسنده و شاعر کانادایی در کنار شانس‌های همیشگی چند سال اخیر «نگوگی وا تیونگو» نویسنده کنیایی، «میشل ولبک» رمان‌نویس فرانسوی، «جویس کارول اوتس» و «مریلین رابینسون» نویسندگان آمریکایی و «مارگارت اتوود» نویسنده کانادایی از دیگر چهره‌هایی هستند که شانس کسب نوبل ادبیات را دارند.

نام «هیلاری منتل» رمان‌نویس بریتانیایی که تاکنون کمتر در میان شانس‌های نوبل ادبیات دیده شده بود نیز امسال مطرح شده است.

امسال مراسم اعطای جوایز نوبل که در ماه سپتامبر در استکهلم سوئد برگزار می‌شد به دلیل ویروس کرونا لغو شده و به جای آن مراسم دریافت جایزه توسط برندگان در کشورهای خودشان پخش تلویزیونی خواهد شد.

تاکنون ۱۱۲ جایزه نوبل ادبیات به ۱۱۶ چهره ادبی اعطا شده که سهم زنان تنها ۱۵ جایزه بوده است.

برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۲۰ روز پنجشنبه ۱۷ مهر ساعت ۱۴:۳۰ به وقت ایران معرفی می‌شود./ایسنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید