کد خبر:22895
پ
وزیر امور خارجه ایران در نشست مشترک خبری با سرگئی لاوروف همتای روسی اش در مسکو گفت: دولت جدید آمریکا به حرف زدن اکتفا می‌کند و اقدام عملی نداشته است.
به گزارش روزانه نیوز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در نشست مشترک خبری با سرگئی لاوروف همتای روسی اش در مسکو گفت: با لاوروف درباره مسایل متعدد از جمله همکاری نزدیک و ثمربخش در زمینه انرژی گفتگو کردیم. ما به همکاری نزدیک با روسیه در زمینه فناوری اطلاعات امیدوار هستیم.
ظریف افزود: روابط روسیه و ایران قدیمی و نزدیک است و ما دیدگاه‌های مشترک درباره برنامه‌های منطقه‌ای و بین المللی داریم. دولت جدید آمریکا به حرف زدن اکتفا می‌کند و اقدام عملی انجام نمی‌دهد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: تاریخ روابط بین ایران و روسیه از طول عمر آمریکا بیشتر است.
ظریف افزود: تهران بر خلاف واشنگتن به تعهداتش در توافقنامه هسته‌ای پایبند است. ما به تعهدات خودمان در توافقنامه هسته‌ای پایبند بودیم، اما واشنگتن حتی در دوره باراک اوباما هم به تعهداتش عمل نکرد.
وزیر امور خارجه ایران گفت: روابط دوجانبه بین ایران و روسیه پیشرفت خوبی دارد. به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای پایان دادن به مشکلات در منطقه ما، درود می‌فرستم.
ظریف افزود: فرآیند قانونی در سوریه باید ادامه پیدا کند و کمک‌ها به این کشور ارسال شود. به ادامه همکاری برای حل بحران انسانی در یمن امیدواریم. باید در یمن آتش بس اعلام و خونریزی‌ها در این کشور متوقف شود.
لاوروف: همه طرف‌ها را به بازگشت به تعهداتشان در برجام تشویق می‌کنیم
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در نشست مشترک خبری با محمد جواد ظریف همتای ایرانی اش در مسکو گفت: اگر دولت جدید آمریکا تصمیم بگیرد به توافقنامه هسته‌ای با ایران بازگردد، از آن استقبال خواهیم کرد. امیدواریم آمریکا به تعهداتش در توافقنامه هسته‌ای ایران بازگردد. ما اظهارات زیادی را از تیم بایدن شنیده ایم که به طرح‌های سیاست خارجی وی مربوط می‌شود. این اظهارات که در مورد بازگشت آمریکا به طرح اقدام جامع مشترک مطرح شده است‏، قابل توجه است.
لاوروف افزود: درصورتی که این موضوع اتفاق بیافتد (آمریکا به برجام بازگردد) ‏، ما یقینا از آن استقبال خواهیم کرد.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: روسیه با دیگر کشور‌ها برای منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای همکاری خواهد کرد. ما دیدگاه جدیدی برای تامین امنیت در منطقه خلیج فارس ارائه کردیم.
لاوروف افزود: برای یافتن راه‌هایی به منظور تشویق همه طرف‌های امضا کنندگان توافقنامه هسته‌ای به منظور بازگشت به تعهدات شان تلاش می‌کنیم.
وزیر امور خارجه روسیه گفت: دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا، کشور‌های متعدد را به نقض تعهدات شان در توافقنامه هسته‌ای تشویق کرد.
لاوروف گفت: گفتگو‌های ما سازنده و صریح بود که به ما در حل مسایل مختلف کمک می‌کند. روسای جمهور روسیه و ایران همواره برنامه‌های مشترک دوجانبه و نیز موضوعات داغ منطقه‌ای و بین المللی را بررسی می‌کنند. ما درباره همه این مسایل گفتگو کردیم. ما همکاری نزدیک در زمینه‌های مختلف از جمله زمینه‌های حمل و نقل، فرهنگ، اقتصادی و سیاسی داریم. ما درباره احداث تجهیزات جدید در نیروگاه بوشهر در ایران گفتگو کردیم. هدف ما در زمینه‌های اقتصادی و تجاری، تقویت روابط و تماس هایمان است. ما دیدگاه‌های مشترک درباره مسایل مختلف داریم.
لاوروف افزود: ما همچنین امروز درباره همه گیری کرونا گفتگو کردیم. ما درباره این مسایل در تماس دائم هستیم. صندوق سرمایه گذاری روسیه در این مورد کمک می‌کند. به ما گفته شد که همتایان ما در تهران در حال پایان فرآیند تولید واکسن‌های روسی هستند. ما همچنین درباره امنیت اطلاعاتی گفتگو کردیم. ما برای هماهنگی بین خود در سایه موضوعات پیچیده در زمینه‌های اطلاعاتی و سایبری تلاش می‌کنیم تا مانع از نفوذ‌های سایبری شویم. ما به برنامه جامع اقدام مشترک و پرونده هسته‌ای ایران پرداختیم. ما به حفظ این توافقنامه توجه داریم و اطمینان داریم که راه تحقق این هدف، آن است که همه شرکا به این توافقنامه بر اساس قطعنامه شورای امنیت، پایبند و متعهد باشند. ما می‌دانیم دعوت‌ها در این باره برای حفظ برجام نتیجه بخش خواهد بود تا آمریکا به قطعنامه شورای امنیت بازگردد و به تعهداتش عمل کند که راه درستی برای حرکت در آینده خواهد بود. ما در بیانیه مشترک وزارتی در ۲۱ دسامبر بر این موضوع تاکید کرده بودیم.
وی خاطر نشان کرد: ما همچنین درباره منطقه قره باغ در سایه تلاش‌های روسیه در نهم نوامبر برای آتش بس، گفتگو کردیم. ما نتایج دیدار روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان را به ایران اعلام کردیم که مربوط به پایان محاصره این منطقه در جنوب قفقاز با مشارکت کشور‌ها و بازیگران مختلف و ایران است. ما اطمینان داریم که با این کار‌ها خواهیم توانست اوضاع در این منطقه را عادی و این مسئله را بر اساس برابری، حل کنیم که به سود همه ملت‌ها از جمله ملت‌های ارمنستان و آذربایجان و همسایگان شان است. ما درباره راه حل در سوریه تبادل نظر و نیز مقدمات برگزاری نشست سوچی را بررسی کردیم. ما همچنین درباره کمیته قانون اساسی سوریه، گفتگو کردیم که بر اساس توافق روسیه، ایران و ترکیه در فرآیند آستانه پیگیری می‌شود. ما اقدامات خود را بر اساس برنامه‌های مشترک، هماهنگ می‌کنیم. ما همچنین به مسایل مختلف و مشکلات در کشور‌های خلیج فارس به ویژه یمن، افغانستان و لیبی پرداختیم. ما همچنین مسئله فلسطین را بررسی کردیم. ما اقدامات خودمان را در سازمان‌های مختلف منطقه‌ای و بین المللی به ویژه در سازمان ملل هماهنگ خواهیم کرد./شبکه خبر
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید