کد خبر:10835
پ

 براساس پژوهش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، با ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه در کارگاه‌های صنعتی بین ۲۶ تا ۴۰ هزار فرصت شغلی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به وجود می‌آید.

 

به گزارش روزانه نیوز ، کارگاه‌های صنعتی به عنوان تولیدکننده عمده محصولات نهایی و میانی در بازار کالا اهمیت ویژه‌ای دارند. این کارگاه‌ها (به خصوص کارگراه‌های با بیش از ۵۰ کارکن) در فعالیت اقتصادی صنعت بخش عمده‌ای از ارزش افزوده و به تبع آن تولید ناخالص داخلی را تولید می‌کنند.

 

با توجه به نقش مهمی که کارگاه‌های مزبور در بازار کالا دارند، در ایجاد فرصت شغلی نیز تاثیر گذار هستند. عمدتا شغل‌های ایجادشده در چنین کارگاه‌هایی دارای پایداری لازم است که حتی در دوره‌های رکود و رونق تاثیرپذیری کمتری دارند. از سویی به دلیل رقابتی بودن بازار کالا، کارگاه‌های صنعتی درصدد تولید محصولات نوآورانه  و خلاقانه در بازار کالای خاص خود هستند، این امر موجب می‌شود از انجام پژوهش‌های تخصصی استقبال کنند. حتی در برخی از کارگاه‌های صنعتی مانند صنایع خودروسازی مراکز تحقیقاتی در سطح پژوهشگاه‌ها تاسیس شده است و برای نمونه می‌توان به پژوهشگاه‌های مرتبط در صنایع خودروسازی بزرگ اشاره کرد. این واحدهای تحقیقاتی ضمن تضمین بقای کارگاه در بازار کالا، می‌توانند در بازار کارنیز به عنوان تولیدکنندگان فرصت‌های شغلی برای فارغ التحصیلان دانشگاهی شناخته شوند. بنابراین بررسی وضعیت کارگاه‌های صنعتی با تکیه بر وجود واحد تحقیق و توسعه در آنها مهم است.

 

۲۰ درصد کارگاه‌های صنعتی واحد تحقیق و توسعه دارند

 

بررسی آمارها نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۶، تعداد ۶ هزار و ۱۷۱ کارگاه‌های صنعتی ۵۰ نفر کارکن و بیشتر در کشور وجود داشت که از این تعداد یک هزار و ۲۵۶ (۲۰.۴ درصد) واحد تحقیق و توسعه دارند و ۷۹ درصد مابقی فاقد واحد مزبور هستند.

 

در بین سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ کارگاه‌های صنعتی در استان‌های ایلام، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی کمترین واحدهای تحقیق و توسعه را در سطح کشور داشتند.

 

براساس این گزارش چنانچه طی سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ در کارگاه‌های صنعتی ۵۰ کارکن و بیشتر واحدهای تحقیق و توسعه تشکیل می‌شد بین ۲۶ هزار و ۱۵۲ نفر تا ۴۰ هزار نفر فرصت شغلی مهیا می‌شد. با توجه به اینکه برابر آمار تعداد بیکاران فارغ‌التحصیل در سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶ برابر ۱۰۶ هزار و ۸۸۸ نفر تا ۲۴۲ هزار و ۵۱۴ نفر بود، تعداد بیکاران دارای تحصیلات کارشناسی ارشد و بالاتر طی این دوره تقریبا ۸۰ هزار نفر تا ۲۰۰ هزار نفر خواهد شد.

 

مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، در گزارش خود برای ایجاد واحدهای تحقیق و توسعه پیشنهاد داد که سیاست‌ها و قوانین حمایتی برای کارگاه‌ها همچون پرداخت تسهیلات و معافیت مالیاتی به کارگاه‌های تولیدی که دارای واحد تحقیق و توسعه اتخاذ شود. همچنین قوانین تشویقی همچون تسهیل اخذ مجوز، اتخاذ دوره تنفش در ارایه پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شود.

 

این مرکز پیشنهاد داد که در شرح وظایف واحدهای تحقیق و توسعه کارگاه‌های صنعتی برای ارتباط با دانشگاه‌ها بازنگری شود، همچنین  دانشگاه زمینه اشتغال فارغ‌التحصیلان در کارگاه‌ها را فراهم کنند و علاوه بر آن واحد کارآموزی در دروس مقاطع مختلف دانشگاهی به ویژه کارشناسی گنجانده شود./ ایرنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید