کد خبر:20497
پ

سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان گفت، خط لوله انتقال گاز از ایران تا نزدیک مرز پاکستان کشیده شده و برغم برخی محدودیت‌ها که از طرف قدرت‌های خارجی اعمال می‌شود، دو طرف انگیزه جدی برای تکمیل این طرح دارند.

 

به گزارش روزانه نیوز «سید محمدعلی حسینی» با بیان اینکه روابط دو کشور بر اساس دوستی، همسایگی و برادری قرار دارد، ادامه داد: ایران نخستین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت و پاکستان هم نخستین کشوری بود که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و با آن رابطه برقرار کرد.

 

وی افزود: این دو کشور یک سرمایه عظیم دارند که همانا رابطه تاریخی و مشترکات فرهنگی، مذهبی، مردمی و به ویژه ادبیات و زبان است. ایران و پاکستان روابط بسیار خوبی در حوزه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی دارند که رو به گسترش است.

 

سفیر ایران در پاکستان گفت: شیوع ویروس کرونا به هر حال تمام این تعاملات را در سطح جهانی تحت تاثیر خود قرار داده است. طبیعتا رفت و آمدها و تبادل هیات‌ها کاهش یافته و همکاری‌های اقتصادی نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. ولی علایق مشترک همچنان باقی است و خود بیماری کرونا به یک زمینه مشترک برای همکاری های دو کشور تبدیل شده است.

 

وی تصریح کرد، ما از ابتدای شیوع کرونا، همکاری های نزدیک دو کشور را شاهد بودیم و وزیران بهداشت دو کشور در بسیاری از مواقع به صورت روزانه با هم ارتباط داشته و تبادل نظر می کردند. هر دو طرف اعلام آمادگی کردند یک موافقتنامه راجع به پروتکل های بهداشتی به امضا برسانند و در حوزه های مختلف پرستاری، تجهیزات پزشکی و بهداشتی مانند تولید ماسک با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند. اکنون هم که به خاطر شیوع ویروس سفرها کم شده است ما می توانیم با برگزاری وبینارها از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم و متخصصان بهداشتی و پزشکی دو کشور می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.

 

سفیر کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که دارای منبع غنی انرژی به‌ ویژه نفت و گاز است در مقابل انرژی یکی از نیازهای اساسی رشد و توسعه هر کشور از جمله پاکستان است.

 

حسینی گفت: در گذشته قرارداد مشترکی میان دو کشور امضا شده در خصوص احداث و بهره‌برداری از یک خط لوله گاز موسوم به صلح که قرار است این خط لوله از ایران به پاکستان گاز را منتقل کند. هر دو کشور یک سری تعهدات را در این مورد بر عهده گرفته‌اند.

 

وی تاکید کرد: آنچه بر عهده طرف ایرانی بوده به موقع انجام شده است. خط لوله انتقال گاز تا نزدیک مرز پاکستان کشیده شده است. اما در طرف پاکستانی مشکلات و موانعی وجود داشته است که ما امیدواریم به زودی حل و فصل شود.

 

سفیر کشورمان افزود: قطعاً انتقال گاز در زندگی مردم عادی تاثیر فراوانی دارد. علاوه بر این، تاثیرات زیادی بر پروژه های صنعتی و توسعه ای پاکستان خواهد داشت. برغم برخی محدودیت‌ها که از طرف قدرت های خارجی اعمال می‌شود دو طرف اکنون به این کار علاقه‌مند هستند و انگیزه جدی وجود دارد که این پروژه را تکمیل کنند.

 

وی گفت: ما معتقدیم که ظرفیت های خوبی در این منطقه وجود دارد که با استفاده درست از آنها می توانیم در مجموع، کارهای مهم و بزرگی انجام دهیم. ایران، پاکستان و چین هر کدام ظرفیت ها و توانایی های زیادی دارند. از طرفی روابط سیاسی بین این سه کشور هم ممتاز و عالی است.

 

حسینی افزود: همکاری‌های مشترکی بین ایران و پاکستان، پاکستان و چین، چین و ایران وجود دارد. این همکاری های دوجانبه اگر شکل سه جانبه به خود بگیرد، در حقیقت از ظرفیت های سه کشور استفاده شده و این خیلی خوب است.

 

وی اظهار داشت: طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین موسوم به “سی‌پک” یک طرح خوبی است و ما بارها اعلام آمادگی کرده ایم که می توانیم در پروژه های مختلف این طرح مشارکت داشته باشیم. با شکل گیری همکاری چندجانبه، غیر از این کشورها سایر کشورهای منطقه هم از نتایج آن بهره مند خواهند شد.

 

سفیر ایران در پاکستان در ادامه به عادی سازی روابط برخی کشورها با صهیونیست‌ها اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی یک رژیم غاصب، جعلی، نامشروع و نژادپرست است که بر اساس ترور و غصب سرزمین فلسطینی‌ها شکل گرفته است.

 

وی این پرسش را مطرح کرد که چرا یک چنین رژیم ظالمی که حق ملت فلسطین غصب کرده و اقسام جرم و جنایت را علیه آنان مرتکب شده را ما باید به رسمیت بشناسیم؟ درحالی که مبانی منشور سازمان ملل از ملت‌ها می خواهد از ملت مظلوم در برابر دولت ظالم دفاع کنند. اصول حقوق بشری نیز ما را موظف می کند که از حقوق مردم مظلوم فلسطین در برابر ظالمان دفاع کنیم. به لحاظ اخلاقی و انسانی هم وظیفه ما حمایت از مظلوم است.

 

وی افزود: مکتب اسلام و قرآن نیز همه ما را توصیه و تشویق می کند که از حقوق مظلوم در برابر ظالم دفاع کنیم. در صحنه فلسطین هیچ ابهامی وجود ندارد. اینک بیش از ۷۰ سال است که رژیم صهیونیستی آن سرزمین را اشغال کرده است. این گذر زمان هیچ حقی را برای اشغالگران و این رژیم ظالم ایجاد نمی‌کند.

 

حسینی اظهار داشت: عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر، در حقیقت تضییع حقوق فلسطینی هاست. این به معنای فاصله گرفتن از هویت اسلامی و انسانی است. هویت اسلامی ما به ما اجازه نمی دهد که از ظالم در برابر مظلوم دفاع کنیم.

 

وی همچنین از مواضع صریح و روشن دولت پاکستان از جمله عمران خان نخست وزیر این کشور در این زمینه تمجید کرد./ایرنا

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید