کد خبر:28404
پ

معاون درمان وزارت بهداشت ضمن تبریک فرارسیدن روز جهانی مامایی با اشاره به جلوه‌های از شکوهی ، ایثار و از خود گذشتگی جامعه مامایی خاطر نشان کرد: همت والای ماما‌های گرانقدر را ارج می‌نهم و بر خود لازم می‌دانم از تلاش‌های ارزشمند آن‌ها که همسو با اهداف نظام سلامت بوده تقدیر شود.

به گزارش روزانه نیوز قاسم جان بابایی افزود: پانزدهم اردیبهشت از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین‌المللی مامایی (ICM)، روز جهانی مامایی نام گرفته که فرصت مغتنمی برای گرامیداشت و یادآوری جایگاه مامایی در نظام سلامت و قدردانی از خدمات و زحمات این قشر صبور است.

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به شعار امسال روز جهانی مامایی، افزود: شعار امسال روز جهانی مامایی تعیین شده از سوی کنفدراسیون بین المللی مامایی (ICM) عبارت از سرمایه گذاری بر روی ماماها، بهبود کیفیت شاخص هاست که بر همین موضوع تاکید دارد.

جان بابایی اضافه کرد: ماما‌ها با توجه به توانمندی‌ها و مهارت‌هایی که در حین تحصیل کسب می‌کنند، قادر به ارائه خدمات ادغام یافته برای تمامی گروه‌های سنی بوده و از این جهت بنا به اذعان سازمان بهداشت جهانی در کاهش مرگ و میر و ارتقای شاخص‌های سلامت مادران و نوزادان و کودکان و بهبود ۵۲ شاخص حیاتی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند.

 کیفیت خدمات بهداشتی درمانی تضمین ارتقای سلامت مردم است

وی ادامه داد: ارتقا و حفظ سلامت مردم، پاسخ گویی به انتظارات آن‌ها و حفاظت مالی در برابر هزینه‌های نامطلوب، از اهداف اساسی نظام سلامت به شمار می‌رود. بهبود کیفیت خدمات بهداشتی درمانی و افزایش دسترسی به این خدمات، متضمن ارتقای سلامت مردم است.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: از جمله خدمات قابل ارائه توسط ماما‌ها می‌توان به غربالگری‌های دوران بارداری، غربالگری‌های سرطان‌های شایع زنان، مراقبت‌های پیش از بارداری، دوران بارداری و زایمان و پس از زایمان، مراقبت از مادران پرخطر، مراقبت نوزاد، شیردهی ساعت اول نوزاد و نقش فعال آنان در استقرار اقدامات ده گانه بیمارستان‌های دوست دار کودک و بیمارستان‌های دوستدار مادر اشاره کرد.

خدمات ماما‌های حوزه درمان در پاندمی کووید ۱۹

جان بابایی با اشاره به خدمات ماما‌ها از ابتدای شیوع بحران کووید ۱۹ در کنار دیگر کادر درمان، بیان کرد: در بیمارستان‌های کشور حدود ۱۷۵۶۷ ماما مشغول به خدمت هستند که در دوران شیوع کرونا ۵۲۷۰ نفر (۳۰ درصد) در بیمارستان‌های ریفرال کرونا ارائه خدمت کرده اند.

وی افزود: از ابتدای شروع پاندمی تا پایان سال ۹۹ از مجموع ۵۷۳۲۸۵ زایمان طبیعی انجام شده، حدود ۳۷۰ هزار زایمان طبیعی در مراکز ریفرال و غیر ریفرال کرونا توسط ماما‌ها انجام شده و قریب به ۲۶۰۰۰ مادر باردار مشکوک به کرونا در سال ۹۹ به بیمارستان‌ها مراجعه کرده اند.

معاون درمان وزارت بهداشت گفت: مراقبت از حدود ۱۵۰۰۰ مادر مبتلا به کرونا در سال ۹۹ که برای زایمان یا دریافت مراقبت در حین بارداری در مراکز ریفرال و غیر ریفرال کرونا بستری شده اند که از این تعداد، حدود ۳۰۰۰ نفر زایمان طبیعی و ۳۵۰۰ نفر هم سزارین شده اند. بقیه مادران نیز در طی بارداری بستری شده بودند (سن ختم بارداری نرسیده بودند) و ترخیص شده اند.

وی با بیان اینکه تعداد مادران باردار یا زایمان کرده بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه یا تنفسی ۲۴۰۰ نفر بوده است، افزود:همکاران مامای حوزه درمان، به دلیل تعطیلی مطب‌ها و مراکز مشاوره مامایی در ارائه مشاوره و ویزیت‌ها در زمینه شکایت‌های شایع زنان، مشکلات دوران بارداری و مشکلات شیردهی در دوران کرونا نیز مشارکت داشته اند.

شهادت ۱۸ ماما در پاندمی کووید ۱۹

جان بابایی آمار ماما‌های مبتلا به کووید ۱۹ از ابتدای پاندمی تاکنون را قریب به ۳۱۰۰ نفر بیان کرد و گفت: تاکنون ۱۸ ماما در این پاندمی به شهدای سلامت پیوسته اند.

معاون درمان وزارت بهداشت تصریح کرد: از دیگر اقداماتی که در راستای ارتقای سلامت مادران و نوزادان انجام شده، اجرای برنامه ترویج زایمان طبیعی به عنوان یکی از برنامه‌های طرح تحول نظام سلامت است که در سراسر کشور به اجرا درآمد.

تشریح اهم اقدامات انجام شده در برنامه ترویج زایمان طبیعی

وی با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در برنامه ترویج زایمان طبیعی گفت: تدوین سند سیاست ترویج زایمان طبیعی با محوریت تکریم مادر باردار، انجام ۳۳۲۳۱۹۶ زایمان طبیعی رایگان در مراکز دولتی از اردیبهشت ۹۳ تا پایان سال ۹۹ با رویکرد افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت و بهبود شاخص‌های عدالت در سلامت، راه اندازی و تجهیز ۱۸۰۰ واحد LDR (اتاق زایمان تک نفره) در مراکز درمانی دولتی به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار با رویکرد افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت با کیفیت وافزایش رضایتمندی گیرندگان خدمت، شرکت ۱۱۵۰۰۰۰ در کلاس‌های های مجازی رایگان آمادگی برای زایمان ویژه مادران باردار با رویکرد افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت با کیفیت و اجرای برنامه ارتقای کیفیت خدمات زایمان طبیعی از سال ۹۹ به منظور ارتقای ایمنی زایمان طبیعی در کلیه مراکز، از جمله برنامه ترویج زایمان طبیعی به شمار می‌رود./باشگاه خبرنگاران

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید