کاهش ۳۷ درصدی بیماری‌زایی در صنعت میگوی ایران

میگو

به گزارش روزانه نیوز، رضا اسدی در این باره اظهار داشت: این دستاورد در سایه اجرای برنامه‌های امنیت زیستی، اصلاح ساختار مزارع پرورش و مراکز تکثیر و همکاری موثر بخش خصوصی محقق شد و رشد حدود ۴۰ درصدی تولید میگو را در پی داشت.

مدیرکل دفتر بهداشت، پیشگیری و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور یادآور شد: تولید میگو در سال گذشته در کشور از ۴۵ هزار تن به ۶۲ هزار تن افزایش یافت.

وی با بیان اینکه بروز بیماری در صنعت آبزی‌پروری تابع عوامل متعددی از جمله ساختار مراکز تکثیر، مزارع پرورش، شیوه‌های مدیریتی و شرایط محیطی است، اظهار داشت: هرچه ساختارهای تولید به سمت صنعتی شدن و اجرای کامل الزامات امنیت زیستی حرکت کنند، احتمال بروز بیماری‌ها به شکل قابل توجهی کاهش می‌یابد.

اسدی ادامه داد: رعایت اصول امنیت زیستی، نوسازی و استانداردسازی مراکز تکثیر و مزارع پرورش، علاوه بر کنترل بیماری‌ها، موجب افزایش بهره‌وری، ارتقای کیفیت محصول و رشد پایدار تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: هرچه تعداد کانون‌های بیماری‌زا کاهش پیدا کند، ظرفیت تولید نیز به همان نسبت افزایش خواهد یافت.

مدیرکل دفتر بهداشت، پیشگیری و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به مهمترین تهدیدهای بهداشتی صنعت میگوپروری کشور گفت: در حال حاضر بیماری لکه سفید و بیماری AHPND از مهمترین بیماری‌های صنعت میگو در کشور به شمار می‌روند، اما طی سال‌های ۱۴۰۲، ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴، هیچ موردی از بیماری لکه سفید در مزارع پرورش میگوی کشور گزارش نشده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با استمرار اجرای برنامه‌های امنیت زیستی، نظارت‌های بهداشتی و همکاری بهره‌برداران، در سال ۱۴۰۵ نیز کشور عاری از بیماری لکه سفید باقی بماند.

اسدی اظهارداشت: امروز بخش خصوصی به این باور رسیده است که حرکت به سمت صنعتی‌سازی و اجرای کامل اصول امنیت زیستی، علاوه بر کاهش بیماری، موجب افزایش سودآوری و پایداری تولید خواهد شد.

وی استان بوشهر را پیشرو در اصلاح ساختار مراکز تکثیر و مزارع پرورش میگو معرفی کرد و گفت: استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گلستان و خوزستان نیز با سرعت مطلوبی در مسیر مدرن‌سازی و صنعتی‌سازی واحدهای تولیدی خود گام برمی‌دارند.

مدیرکل دفتر بهداشت، پیشگیری و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به ۵۵ درصد مزارع پرورش میگوی کشور وارد فرآیند اصلاح ساختار شده‌اند و انتظار می‌رود با تکمیل این روند، ضمن کاهش بیشتر بیماری‌ها، تولید، کیفیت محصول، بهره‌وری و صادرات میگوی ایران نیز بیش از پیش افزایش یابد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

اخبار برگزیده

آخرین اخبار

پایگاه خبری تحلیلی روزانه‌نیوز ، دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بهره‌برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.