توسعه برنامه‌های اصلاح نژاد دام با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین

اصلاح نژاد

 به گزارش روزانه نیوز، غلامرضا گل‌محمدی در نشست شورای کشاورزی مازندران در بابل با اشاره به موفقیت‌های مرکز گاودشت در احیای نژاد بومی گوسفند «زل» اظهار کرد: این نژاد ارزشمند و سازگار با اقلیم مازندران، با اجرای برنامه‌های علمی و تولید انبوه، برای توزیع میان دامداران احیا شده است.

وی افزود: استفاده از روش‌های نوین اصلاح نژاد، نتایج قابل توجهی به همراه داشته و ثبت رشد روزانه ۲ تا ۳ کیلوگرم در نژادهای اصلاح‌شده، در مقایسه با رشد ۱.۴ کیلوگرمی نژاد هلشتاین، نشان‌دهنده ظرفیت بالای فعالیت‌های پژوهشی این مرکز است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: افزایش بهره‌وری و بهبود ضریب تبدیل غذایی، هزینه‌های تولید را کاهش داده و زمینه اقتصادی‌تر شدن فعالیت دامداران را فراهم می‌کند.

همچنین سرپرست سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز با اشاره به سابقه ۴۰ ساله ایستگاه گاودشت گفت: هدف از اصلاح نژاد گوسفند زل، افزایش بهره‌وری دام‌های دومنظوره شیری و گوشتی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی: احیای نژاد بومی «زل» و اصلاح نژاد دام در بابل پیگیری می‌شود

اسدالله تیموری‌یانسری افزود: تغییر الگوی کشت و توسعه ارقام کم‌آب‌بر علوفه‌ای، از برنامه‌های این مرکز برای مدیریت منابع آبی و افزایش تاب‌آوری بخش کشاورزی در برابر تغییرات اقلیمی است.

در این بازدید، رضا حاجی پور نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر اهمیت پژوهش در بخش کشاورزی، تحقیقات علمی را یکی از عوامل اصلی ارتقای تولید و خودکفایی کشور دانست.

ایستگاه تحقیقاتی گاودشت بابل هم‌اکنون با بهره‌گیری از نژادهای برتر هلشتاین و سیمنتال، روزانه بیش از چهار تن شیر تولید می‌کند و در زمینه تولید بذر مادری، خوراک دام و ایجاد گله‌های هسته نیز فعالیت دارد.

انتهای پیام

مطالب مرتبط

اخبار برگزیده

آخرین اخبار

پایگاه خبری تحلیلی روزانه‌نیوز ، دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بهره‌برداری از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.