کد خبر:48387
پ

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری همدان عنوان کرد: کمیته سیما و منظر شهرداری همدان به عنوان الگوی موفق در ترویج نمای ایرانی و اسلامی است.

به گزارش روزانه نیوز از مدیریت ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری همدان ، محمد فرهمندراد با اشاره به این موضوع اظهار داشت: شهرداری همدان جز اولین شهرداری‌های کشور در این زمینه بوده و در راستای ترویج نمای ایرانی و اسلامی به عنوان یک الگوی موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به اینکه کمیته سیما و منظر شهرداری همدان در سال ۱۳۸۸ تشکیل شده افزود: اعضای کمیته سیما و منظر شامل افرادی متخصص از معاونت شهرسازی و معماری ، نماینده شورای شهر ، میراث فرهنگی و صنایع دستی ، نماینده دانشگاه، نظام مهندسی ، راه و شهرسازی ، سازمان سیما و منظر و کارشناسان متخصص در این زمینه می باشد .

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری هدف این کمیته را حفظ و تقویت هویت بومی و ملی در نماهای ساختمانی و منظر شهری دانست و تصریح کرد: کنترل نمای ساختمان های در حال احداث، جلوگیری از اغتشاشات بصری و گسترش نماهای ناسازگار با فرهنگ بومی کشور، مدیریت هماهنگ نماها در راستای نظم دهی، کاهش موازی کاری ها و ناهماهنگی های دستگاه های متولی از اهداف این کمیته است.

محمد فرهمند راد وظایف کمیته سیما و منظر را متنوع دانست و تصریح کرد: تعیین مدارک و مستندات برای طراحی نما، ایجاد هماهنگی های لازم با اداره راه و شهرسازی در خصوص انطباق های مورد نیاز در طرحهای جامع و تفصیلی به منظور ایجاد بسترهای لازم برای تحقق کیفیت مطلوب بصری و اعلام نتیجه به متقاضی به منظور هدایت صحیح و مطلوب طرح نماهای ارایه شده به کمیته از جمله وظایف این کمیته است .

این مقام مسئول در حوزه معماری و شهرسازی با تاکید بر بهره‌گیری از ظرفیت های علمی و فنی افراد عضو گفت: با استفاده از این ظرفیت نظارت دائمی بر نماهای تایید شده از طریق ماموران شهرداری جهت اطمینان از اجرای نمای تایید شده تا مرحله صدور پایان کار و تقویت بایگانی نرم افزاری از طراحان و اتصال آن به طرح تفصیلی با هماهنگی واحد GIS شهرداری و تدوین فرایند نحوه تشکیل پرونده بر عهده دبیر این کمیته است.

فرهمند راد افزود: به صورت ماهانه گزارش مستمری در خصوص عملکرد کمیته اعم از نماهای تایید شده به همراه یک نسخه از پرونده کامل با تاکید بر استفاده از مصالح بومی برای رعایت ضوابط معماری و شهرسازی (ایرانی و اسلامی) به رییس کمیته یا معاون یا مسئول شهرسازی و معماری ارایه می‌شود.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری به استنادات قانونی این دستورالعمل کمیته سیما و منظر اشاره کرد و گفت: ماده ۵۵ قانون شهرداری، ماده یک قانون نوسازی و عمران شهری که وظیفه نوسازی شهری را برعهده شهرداری ها قرار داده و این نهاد را در چارچوب مفاد ماده ۱۱۱ مکلف به تأسیس نهاد تخصصی برای بهسازی و نوسازی فضاهای شهری و مصوبات ماده پنج و مصوبات داخلی کمیته از جمله مستندات قانونی برای تشکیل کمیته سیما و منظر هستند.

وی به آمار جلسات برگزار شده کمیته سیما و منظر در سال های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۳۸ جلسه تشکیل شده و ۹۵۷ طرح مورد بررسی قرار گرفت و در سال ۱۴۰۲ تاکنون ۳۰ جلسه برگزار و ۸۰۵ طرح مورد بررسی قرار گرفته شده است.

سرپرست معاونت شهرسازی و معماری شهرداری همدان عنوان کرد: اقدامات این معاونت در راستای ایجاد زیرساخت‌های لازم توسط کمیته سیما و منظر شامل ایجاد پورتال کمیته، کانالهای طرح‌های مصوب داخل پیام رسان ایتا ، سامانه پیامکی، پایش طرحهای مطرح شده توسط دبیرخانه کمیته، برگزاری همایش ها و تهیه بانکهای اطلاعاتی از طرحهای برتر می باشد.

محمد فرهمند راد از تعیین مشاور در ارتباط با سیما و منظر شهری خبر داد و عنوان کرد: تدوین طرح جامع سیما و منظر شهر توسط مشاوران دانشگاه بوعلی سینا در حال انجام است که بعد از اتمام تحویل شهرداری همدان می‌گردد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید