دو هفته پیش طرحی با عنوان «جاده سلامت» در کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر همدان در حد طرح موضوع، مطرح شد که در ادامه لازم دانسته، تا یک بازگشت به عقب داشته باشیم.
رئیس کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر همدان ، حسین قراباغی
به گزارش روزانه نیوز طرح مسیر برگشت جاده گنجنامه در زمان آقای خرم، استاندار وقت همدان مطرح بود، اما با توجه به هزینه بالای آن و عدم توجیه اقتصادی بهمنظور دریافت ردیف ملی، تا به این لحظه در حد حرف باقی مانده است؛ از اینرو کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورا ضمن بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و طرح مساله، نسبت به بررسی ابعاد این طرح اقدام کرده است.
همانگونه که همشهریان عزیز همدانی استحضار دارند در طول سال، شاهد حوادث و تصادفهای دلخراشی در مسیر دسترسی جاده توریستی گنجنامه همدان هستیم و در مواقعی با گره ترافیکی مواجه میشوند که حتی منجر به جدال لفظی و درگیریهای فیزیکی میشود.
در این زمینه عدهای از کارشناسان خواستار طراحی مسیر برگشت بودهاند که با توجه به عدم توجیه اقتصادی آن، امکان اجرای طرح ذکر شده، مقدور نیست؛ از اینرو در کمیسیون مذکور، ضمن بررسی اجمالی طرح، از حداقلها برای حصول یک نتیجه عملی اقدام شد.
در این جلسه مطرح شد تا طرح یاد شده از روبهروی رستوران عطر سیب و مسیر کوهستانی –که به جاده z معروف است- آغاز خواهد شد که تا پارکینگ دهکده توریستی گنجنامه ادامه یابد و ترافیک مسیر از طریق این مجموعه به میدان گنجنامه هدایت شود تا از مسیر فعلی به عنوان جاده برگشت استفاده کنیم.
از سوی دیگر جاده فعلی کیوارستان -که مورد استفاده کوهنوردان و گردشگران طبیعت است- تسطیح و درختکاری میشود تا چهری زیباتری به خود گرفته و هم از آسیبهای احتمالی -که مدنظر کوهنوردان بود- جلوگیری شود.
مجدد تاکید میشود که این موضوع در حد طرح مسئله بود و مقرر شد پس از بررسی در کمیته گردشگری مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر و در صورت تصویب به معاونت امور عمرانی استانداری، ارسال تا ضمن بررسی و امکانسنجی، همچنین در صورت صلاحدید، برای این طرح، ردیف و اعتبار خاص تعریف شود.
در این بین به دلیل اینکه موضوع یاد شده در صورت تأیید، بخشی از دهکده توریستی گنجنامه را نیز شامل میشود، از مدیرعامل مجموعه مذکور در جلسه کمیسیون دعوت به عمل آمد تا ضمن بررسی، برای کلیات موضوع همفکری کند و در صورت نیاز، کما فیالسابق همکاری داشته باشیم. همچنین در این جلسه بر پیوستهای زیستمحیطی، فرهنگی و اجتماعی تأکید شد.
چند روز پیشمطلبی را در صفحه شخصی خود منعکس کردم که موضوع آن این گونه بود: «اوایل ورود بلندگو به ایران عدهای گفتند که این بوق شیطان است و مسجد را نجس میکند تا این که آیتا… بروجردی فتوایی دادند که استفاده آن برای منظورهای دینی اشکال ندارد.»
در ادامه اشاره داشتم: «همواره برای انجام کارهای توسعهای و قرار گرفتن در مسیر پیشرفت، افرادی هستند که سنگاندازی کرده و سعی دارند شما را از هدف اصلیتان منحرف کنند؛ آنچه مهم است، باید استوار بود و از کممهریهای این افراد هراس به دل راه نداد. صد البته وجود بزرگان و مشاوره جستن از آنها، چراغ راه در این مسیر خواهد بود.»
باید اقرار کنم کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر در یک سال و اندی گذشته بسیار قوی ورود کرده و مصممتر به مسیر خود ادامه خواهد داد.
در برخی مواقع بیشتر از وظایف محوله، ورود داشتیم و در حوزه سرمایهگذاری و گردشگری اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است؛ اما شورای شهر به تنهایی نمیتواند مشکلات شهر همدان را حل کند و نیازمند همراهی و همدلی همگانی است.
بهمنظور مزید آگاهی دوستان فعال و دغدغهمند محیط زیست باید گفت طرح توسعه دامنه شمالی الوند نیز با ابعاد وسیعتر توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان تهیه شده است که در صورت اجرای آن، شاهد توفیقات ارزشمندی در توسعه گردشگری خواهیم بود.
در زمینه بوستان ولایت واقع در منطقه فخرآباد هم باید گفت اراضی مذکور از سوی منابعطبیعی با گونههای درختی که به صلاحدید این مجموعه کاشته شده بود، در اختیار شهرداری همدان قرار گرفته است تا با کاربریهای مختلف گردشگری، بهگونهای که کمترین آسیبپذیری به محیطزیست را داشته باشد؛ اجرایی شود.
مطلبی در مورد اراضی سد اکباتان و طرحی که قرار است در آن منطقه اجرا شود؛ در فضای رسانهای ذکر شد که در این زمینه باید گفت نمونه مشابه این طرح در شهرستان چادگان در استان اصفهان و با لحاظ تمامی حساسیتها و جالبتر؛ اینکه در راستای حمایت از مناطق کمتر توسعهیافته و توسط استانداری اصفهان اجرا شده و کمترین آسیب را به محیط زیست پیرامون خود داشته است.
به لطف پروردگار متعال این طرح نیز به عنوان فرصتی ارزشمند و در راستای توسعه گردشگری پس از طی روند متداول قانونی، به عنوان یک فرصت جدید گردشگری برای شهر همدان اجرا خواهد شد.
در ادامه در خصوص اما و اگرهای اعضای کمیته گردشگری مرکز مطالعات و پژوهشهای شورای شهر و سطح علمی آنها و… هم باید گفت اعضای کمیته مذکور طبق مصوبات هیات امنای مرکز مطالعات و پژوهشهای شورا، فعالیت میکنند و اعضای آن را آقای دکتر محمدیفر، ریاست دانشگاه بوعلی؛ آقای دکتر محمدیانمنصور، عضو هیأت علمی و از اساتید مربوطه به حوزه معماری و گردشگری در دانشگاه بوعلی؛ آقای خاکسار، معاونت گردشگری میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان؛ خانم مقدم به عنوان فعال گردشگری از حوزه مطبوعات؛ آقایان دکتر احقر و مسعود ملکی از اساتید و فعالان گردشگری شهر همدان با سطوح علمی قابل تحسین را شامل میشود که نیازی نیست برای این موضوع توضیح بیشتری داده شود.
در خصوص پیشنهاد مدیرکل جدیدالورود محیط زیست استان همدان که سخنان وی در فضای رسانهای نیز منعکس شد، توصیه میکنم ایشان در بیان احساسی مطالب خود با منتخبان مردم در پارلمان شهری دقت نظر بیشتری داشته باشند، زیرا با انعکاس آن در رسانهها موجب ایجاد شائبه میشوند.
وقتی طرحی به صورت بیان مسأله، مطرح میشود و هنوز در حال بررسی مقدماتی بوده و مصوبهای برای آن صادر نشده است؛ آیا برای این موضوع باید از مجموعه محیط زیست استعلام گرفت؟!
در پایان از دقتنظر همه دوستان قدردانی میکنم و به استحضار شهروندان همدانی میرسانم این کمیسیون و اعضای آن در شورای شهر در حوزههای سرمایهگذاری و گردشگری از هیچگونه کوشش و تلاشی کوتاهی نکرده و در این راه مصممتر؛ حرکت خواهند کرد.
با اطمینان خاطر میگویم که اگر نواقصی نیز در کار مشاهده شود، نسبت به مشاوره گرفتن از اهل فن، کوتاهی نمیکنیم و تمام تلاش خود را برای به سرانجام رساندن آن خواهیم داشت.
انتظار میرود اصحاب محترم رسانه نیز مطالب مطرح شده در جلسهها را صادقانه منعکس کنند و فقط زوایای منفی را گزارش ندهند.
در همان جلسه کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورای شهر، سخن مدیرعامل دهکده توریستی گنجنامه مبنی بر آمادگی برای تبلیغات فرصتهای گردشگری همدان در سایر استانها تا سقف 2 میلیارد تومان را مطرح شد که متأسفانه منعکس نشد!
کلام پایانی را با سخنان رهبر معظم انقلاب به اتمام میرسانم که فرمودند: «اخبار خوب، مفید و امیدبخش مخابره کنید؛ انشاءا… موفق باشید.»