به گزارش روزانه نیوز در متون نظری شهرهای سبز پایدار، دستیابی به شهر سبز مستلزم این است كه مدیریت شهری با تـدارک زیرساختهای فیزیكی، فناوری، نهادی و حقوقی با عنوان حکمروایی زیست محیطی، مسئولانه با طبیعت برخورد کند ، تا بدینوسیله بتوان رفتار شهروندان را به سـوی رفتار اخلاقی و مهربانانه با طبیعت بر مبنای سیاست های توسعه پایدارشهری هدایت کرد.
اما فرض این كه خط مشی حکمروایی زیست محیطی بهترین قانون و راه حل برای دستیابی به جهانی پایدار اســت، پـس چـرا وجــود 《قـانـون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها》که هم بر حسب وظایف و اختیارات از طرف هر یک از قوای سه گانه (مقننه، مجریه و قضائیه )و هم از طرف شهرداری به عنوان مجری بایستی تضمین شود، نتوانسته است در راستای تحقق چشم انداز شهر سبز پایدار همدان از جمله حفظ باغها و زمینهای کشاورزی آن کـه جــزو سـرمـایـه هـای طبیعی کم نظیر آن محسوب میشوند، محافظت نماید؟
بررسی ها در شهر همدان در گذشته تا کنون نشان میدهد که باوجود تأ کید قانون بر حفظ و گسترش فضای سبز در داخل شهرها، اراضی کشاورزی و باغهای داخل شهر همدان ، به انحای مختلف توسط افراد ،ادارات دولتی ،نهادها و بنیادهای انقلابی و…. تخریب شده و تغییر کاربری داده انـد.