کد خبر:5614
پ

آسوشیتدپرس در یادداشتی خبری-تحلیلی به قلم خبرنگار ارشد خود از مخالفت گسترده کشورهای جهان و حتی متحدان اروپایی آمریکا از احیای تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران خبر داد.

 

به “روزانه نیوز”، «متیو لی» خبرنگار ارشد خبرگزاری آسوشیتدپرس در یادداشتی به سراغ اقدام بامداد امروز یکشنبه دولت آمریکا  و ادعایش در بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران رفت.

او برای این گزارش، تیتر ذیل را برگزیده است: «ایالات متحده می‌گوید همه تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران احیا شدند اما جهان (با بی‌حوصلگی و خستگی در برابر این اقدام آمریکا) خمیازه می‌کشد».

ابتدای این گزارش خبری- تحلیلی آسوشیتدپرس، به ادعای آمریکا درباره احیای تمام تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران از جمله محدودیت تسلیحاتی اختصاص داده شده است.

«مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا بامداد امروز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای، ایران را بزرگترین تهدید برای منطقه غرب آسیا ادعا کرده و گفت: «امروز، آمریکا از بازگشت عملاَ تمام تحریم‌های سازمان ملل بر ایران، که پیشتر لغو شده بودند، استقبال می‌کند».

پامپئو مدعی شد: «تحریم‌ها متعاقب فرایند اسنپ‌بک ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، بازگشته‌اند. در تاریخ بیستم آگوست، ایالات متحده درباره عدم اهتمام ایران به تعهدات برجامی‌اش، به رئیس شورای امنیت اطلاع داد. این اطلاعیه، فرایند ۳۰ روزه‌ای را آغاز کرد که منجر به بازگشت تحریم‌های پیشتر لغو شده سازمان ملل شد…این یعنی که از امروز، تمام مفاد قطعنامه‌های ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵ و ۱۹۲۹ که ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی شده بودند، دوباره فعال شده‌اند (جزئیات بیشتر).

آسوشیتدپرس در گزارش خود خبر داد، «کاخ سفید در نظر دارد روز دوشنبه (فردا) یک فرمان اجرایی برای تشریح چگونگی اقدام ایالات متحده برای اجرای تحریم‌های احیا شده (علیه ایران) صادر کند و احتمال دارد وزارتخانه‌های خارجه و خزانه‌داری چگونگی مجازات تخطی افراد و کسب و کارهای خارجی  از این تحریم‌ها را شرح دهند».

این رسانه آمریکایی بلافاصله بعد از این جمله به سراغ مخالفت‌های بین‌المللی با اقدام واشنگتن در کلید زدن مکانیسم ماشه رفت و نوشت: «اما اقدام ایالات متحده با مخالفت شدید دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل مواجه می‌شود؛ اعضایی که وعده داده‌اند این اقدام را نادیده می‌گیرند».

در گزارش متیو لی آمده است: «آنها (دیگر اعضای شورای امنیت سازمان ملل) می‌گویند که وقتی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و تحریم‌های امریکا علیه ایران را دوباره اعمال کرد، ایالات متحده حق قانونی برای کلید زدن مکانیسم بازگشت تحریم‌های سازمان ملل را از دست داد».

او نوشت: «حتی قبل از بیانیه ایالات متحده (درباره ادعای بازگشت تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران)، همکارانش در شورای امنیت سازمان ملل گفتند که چنین بیانیه‌ای هیچ وجهه قانونی ندارد و توانایی این کشور برای اجرای مکانیسم بازگشت را زیر سوال برده بودند. مکانیسم بازگشت یعنی اینکه تحریم‌های بین‌المللی که بر اساس توافق هسته‌ای رفع یا برداشته شده بودند، دوباره اعمال شوند و باید توسط کشورهای عضو سازمان ملل اجرا شوند؛ تحریم‌هایی که شامل مجازات ایران به خاطر غنی سازی اورانیوم در هر سطحی، فعالیت موشک بالستیک و خرید یا فروش سلاح‌های متعارف می‌شوند»./فارس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید